Εγώ έτσι απλά


Ο ρόλος ενός ΟΔΗΓΟΥ και φυσικά με την συναργασία τουΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ είναι να παρουσιάζει τις ομορφιές μιας περιοχής, μιας πόλης, μιάς χώρας , και να παρέχει στον Ταξιδιώτη κάθε πληροφορία , τα αξιοθέατα και την κολτούρα καθε τόπου.

Συνεπείς προς το ρόλο αυτό και την συνεχή έρευνα προτείνουμε !! τόπους ώστε να γίνοντε οι διακοπές ποιο ποιοτικές και ποιο ευχάριστες


Στις εκδρομές μας , γινόμαστε μια οικογένεια , μια παρέα , ιδικότερα στις μέρες των εορτών , δεν υπάρχει πιο ομορφότερο να υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι και να διακρίνεις χαμόγελαστά πρόσωπα , καινούργια ατομα, νέες παρέες


Με εκτίμηση κ σεβασμό THE DRIVER +30 6977 431320-

FACEBOOK : christos deligiannidis

Twitter: christosDeligiannidis (chr1stofer)


twitter

Για Μένα - about me

Η φωτογραφία μου
THESSALONIKI, Greece
TEL: +30 6977-431320.(EMAIL christos.deligiannidis@gmail.com)...(skype: christos.deligiannidis ) face book : tripdriver or christos deligiannidis )

οι επισκέψεις αυτής τις σελίδας είναι στους - visits to this page is to

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΧΑ 2012 ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ



ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2012 ΠΑΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟ με 219€



ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2012 ΠΑΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟ με 219€
Μόνο με 219€ το άτομο ΜΕΤΑΦΟΡΑ , ξεναγήσεις, Ξενοδοχείο 4*, με πρωινό και βραδινό , με ΑΝΑΣΤΑΣΤΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ και με Πασχαλινό εορταστικό γεύμα και φυσικά ζωντανή μουσική και όλα στην τιμή τον 219€




ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΎΜΕ ΣΕ ΈΝΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΌ ΤΑΞΊΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/04/2012 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟ
Αναχωρούμε απο θεσσαλονίκη και από το γραφείο μας στις 06,00 με ενδιάμεση στάση για καφέ
φτάνουμε στην Κυλλήνη απ'όπου θα πάρουμε το ferry boat για το << ΦΙΟΡΟ του ΛΕΒΑΝΤΕ>> την πανέμορφη ΖΑΚΥΝΘΟ . Άφιξη στο νησί και τακτοποίση στο ξενοδοχείο . το βραδάκι δείπνο και όσοι θέλουν μπορούν να παρακολουθήσουν την περιφορά του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ αργά τα μεσάνυχτα .Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο DIANA PALLAS

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 14/04/2012 ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Με πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια αναχωρούμε για το γύρο του νησιού, για να
γνωρίσουμε όλες τις γωνίες και τα αξιοθέατα του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ελεύθερο
χρόνο για ξεκούραση .Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Ανάστασης στη χώρα
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ Δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα.
Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο DIANA PALLAS

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 15/04/2012 ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά θα έχουμε ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ γεύμα με αρνί στη σούβλα και άλλους εκλεκτούς μεζέδες . όλα αυτά συνοδευόμενα από ορχήστρα με ζωντανή μουσική.Το βράδι ελεύθερο και Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο DIANA PALLAS

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 16/04/2012 ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχωρούμε για την όμορφη Θεσσαλονίκη . Επιβίβαση στο Ferry Boat για Κυλλήνη
Συνεχείζουμε για την Πάτρα . προσκύνημα στο πολιούχο της πόλης τον Αγιο Ανδρέα. Στην
συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας,με τις απαραίτητες στάσεις
στη διαδρομή μας. Άφιξη στη θεσσαλονίκη το βράδυ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΎΜΕ ΣΕ ΈΝΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΌ ΤΑΞΊΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ

Στην ΖΑΚΥΝΘΟΣ σας προσκαλούμε για μια 4ήμερη εκδρομή από 239 ΜΟΝΟ ΜΕ 219 € με 3διανυκτερέσεις σε ξενοδεχείο 4* με πρωινό ,με βραδινό και με Πασχαλινό γλέντι ,και μεταφορά και ξενάγηση και διόδια και καράβια όλα στην τιμή των 219€ το άτομο

ΖΑΚΥΝΘΟΣ γνωστή διεθνώς και με το όνομα "Τζάντε", ή Φιόρο του Λεβάντε (= Άνθος της Ανατολής) κατά τους Βενετσιάνους, είναι ένα από τα νησιά των Επτανήσων. Είναι το ενδέκατο σε έκταση ελληνικό νησί και το τρίτο (μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα) και δεύτερο σε πληθυσμό νησί των Ιονίων νήσων. Η έκτασή της είναι 406 τ. χλμ και ο πληθυσμός ανέρχεται στους 40.650 κατοίκους (απογραφή 2011) Από την Πελοπόννησο απέχει 9,5 ναυτ. μίλια (από την Κυλλήνη του Νομού Ηλείας)
και 8,5 ναυτ. μίλια από το πλησιέστερο βόρεια σε αυτή νησί, την Κεφαλονιά. Οι κάτοικοί της καλούνται Ζακύνθιοι, ή Ζακυνθινοί.
Η Ζάκυνθος, την οποία ο Όμηρος αναφέρει σαν Υλήεσσα δηλαδή δασώδη, πήρε το όνομά της από τον πρώτο εποικιστή της τον Ζάκυνθο γιο του Βασιλιά της Φρυγίας Δάρδανου.
Στην συνέχεια την κατέκτησε ο Αρκείσιος, απόγονος του βασιλιά της Κεφαλονιάς Κέφαλου,πατέρας του Λαέρτη, και παππού του Οδυσσέα. Έτσι περιήλθε η Ζάκυνθος στο Βασίλειο τουΟδυσσέα ο οποίος συμμετείχε με δώδεκα πλοία στον Τρωικό πόλεμο. Μετά την επιστροφή του όμως και τον φόνο των μνηστήρων από τους οποίους είκοσι ήταν από την Ζάκυνθο, οι Ζακυνθινοί επαναστάτησαν και απέσπασαν το νησί τους από το Βασίλειο του Οδυσσέα. Με τα χρόνια ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής εγκαθιδρύθηκε στη Ζάκυνθο νέο πολίτευμα, η Δημοκρατία.
Ίσως κατά την εποχή εκείνη οι Ζακυνθινοί να ίδρυσαν ομώνυμη αποικία στην Ιβηρική χερσόννησο. Στους Περσικούς πολέμους η Ζάκυνθος έμεινε ουδέτερη ενώ στον Πελοποννησιακό πόλεμο εμπλέκεται σαν σύμμαχος των Αθηναίων. Η Ζάκυνθος υποτάχθηκε στους Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι αργότερα στους Ρωμαίους, που της παραχώρησαν σχετική αυτονομία. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση ο χριστιανισμός διαδόθηκε στο νησί από την Μαρία Μαγδαληνή το 34 μ.Χ. όταν το πλοίο που την μετέφερε στην Ρώμη σταμάτησε για λίγο στην Ζάκυνθο.

Στη διάρκεια των βυζαντινών χρόνων λεηλατείται από πειρατές και Βάνδαλους. Στα 1185 η Ζάκυνθος μαζί με την Κεφαλονιά καταλαμβάνονται από τους Νορμανδούς της Σικελίας (από το ναύαρχο Μαργαριτώνη του Βασιλιά της Σικελίας Γουλιέλμου Β') οι οποίοι αποσπώντας τις από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία δημιουργούν την Παλατινή Κομητεία Κεφαλληνίας και Ζακύνθου κάτω από την ηγεμονία των Παλατινών Κομήτων Ορσίνι 1197 – 1325, Ανδηγαυών (d’ Anjou) 1325 – 1357 και Τόκκων 1357 – 1479.

Στην συνέχεια την κατακτούν οι Βενετοί και παραμένει κάτω από την Ενετική κυριαρχία έως το 1797. Αξιοσημείωτο γεγονός της περιόδου αυτής ήταν η λαϊκή εξέγερση γνωστή με το όνομα Ρεμπελιό των Ποπολάρων.Μετά τη Συνθήκη του Κάμπο Φόρμιο ακολουθεί η Γαλλοκρατία των Επτανήσων (1797-1799), όπου Γάλλοι δημοκρατικοί αρχικά και στη συνέχεια με την Συνθήκη Ρωσοτουρκικής Συμμαχίας (1799) οι Ρώσοι με σύμμαχους τους Τούρκους κατέλαβαν το νησί προσωρινά μέχρι ότου συστάθηκε με την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης (1800) η Επτάνησος Πολιτεία (το 1800) στην οποία μετείχε η Ζάκυνθος μαζί με τα άλλα νησιά του Ιονίου απαρτίζοντας το πρώτο αυτόνομο Ελληνικό κρατίδιο υπό την επικυριαρχία του Σουλτάνου.

Το 1809 επανήλθαν οι Γάλλοι Αυτοκρατορικοί τούτη τη φορά και το 1815 δημιουργείται το Ενωμένο Κράτος των Ιονίων Νήσων που τέθηκε κάτω από την προστασία των Άγγλων έως το 1864.Το όνειρο των Ζακυνθινών να ενωθούν με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ύστερα από σκληρούς αγώνες, στις 21 Μαΐου 1864, ύστερα από συνολικά 680 χρόνια ξένης κατοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: