Εγώ έτσι απλά


Ο ρόλος ενός ΟΔΗΓΟΥ και φυσικά με την συναργασία τουΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ είναι να παρουσιάζει τις ομορφιές μιας περιοχής, μιας πόλης, μιάς χώρας , και να παρέχει στον Ταξιδιώτη κάθε πληροφορία , τα αξιοθέατα και την κολτούρα καθε τόπου.

Συνεπείς προς το ρόλο αυτό και την συνεχή έρευνα προτείνουμε !! τόπους ώστε να γίνοντε οι διακοπές ποιο ποιοτικές και ποιο ευχάριστες


Στις εκδρομές μας , γινόμαστε μια οικογένεια , μια παρέα , ιδικότερα στις μέρες των εορτών , δεν υπάρχει πιο ομορφότερο να υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι και να διακρίνεις χαμόγελαστά πρόσωπα , καινούργια ατομα, νέες παρέες


Με εκτίμηση κ σεβασμό THE DRIVER +30 6977 431320-

FACEBOOK : christos deligiannidis

Twitter: christosDeligiannidis (chr1stofer)


twitter

Για Μένα - about me

Η φωτογραφία μου
THESSALONIKI, Greece
TEL: +30 6977-431320.(EMAIL christos.deligiannidis@gmail.com)...(skype: christos.deligiannidis ) face book : tripdriver or christos deligiannidis )

οι επισκέψεις αυτής τις σελίδας είναι στους - visits to this page is to

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΜΉΛΟΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ



MILOS KIKLADES ISLAND

Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Το όνομα του νησιού ονοματολογικά, προέρχεται από την προελληνική λέξη "βήλος", και εξελίχθηκε στη λέξη "μήλος" που σήμαινε πρόβατο. Ο πρώτος οικιστής του νησιού, όπως λέει ο μύθος, ονομαζόταν Μήλος.

Σύμφωνα με το μύθο, ένας νέος με το όνομα αυτό, βρέθηκε από την Δήλο στην Κύπρο όπου γνωρίστηκε με την οικογένεια του Βασιλιά Κινύρα, έγινε φίλος του γιου του Άδωνη, και παντρεύτηκε την κόρη του Πελία.

Η φιλία των δύο αντρών ήταν τόσο μεγάλη, που όταν πέθανε ο Άδωνης, ο Μήλος κρεμάστηκε από ένα δέντρο που ονομάστηκε μηλιά και η γυναίκα του αυτοκτόνησε. Η Αφροδίτη, θεά του έρωτα, συγκινημένη από το γεγονός, μεταμόρφωσε τον Μήλο σε μήλο και τη γυναίκα του σε περιστέρι. Ο γιος του ζευγαριού που ονομαζόταν και εκείνος Μήλος, πήγε στο Αιγαίο και κατοίκησε τη Μήλο.

Πρώτοι κάτοικοι του νησιού θεωρούνται οι Φοίνικες ή οι Κάρες.

ΙΗ ΣΤΟΡΙΑ
Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν στο νησί από άγγλους αρχαιολόγους το 1896 και ανακάλυψαν ερείπια προϊστορικής εποχής, που καλύπτουν περισσότερα από 1500 χρόνια. Η επίδραση του μινωικού πολιτισμού είναι εμφανής. Γύρω στο 1400 π.χ. εμφανίζεται ο μυκηναϊκός πολιτισμός. Το 1100 π.χ. με την κάθοδο των Δωριέων, κατοικείται το Κλήμα, τείχη της πόλης σώζονται μέχρι και σήμερα. Τέχνες όπως η γλυπτική και η κεραμική γνωρίζουν μεγάλη άνθηση.
Στους περσικούς πολέμους, οι Μήλειοι τάχθηκαν στο πλευρό των Αθηναίων, ενώ στον Πελοποννησιακό πόλεμο επιχείρησαν να μείνουν ουδέτεροι. Με την κυριαρχία των Μακεδόνων, το νησί γνωρίζει άνθηση, όπου ακμάζουν η οικονομία, το εμπόριο και κυρίως οι τέχνες. Το πασίγνωστο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου είναι αυτής της εποχής.
Κοντά στο χωριό Τρυπητή, σε μια απότομη πλαγιά 150 μέτρα από το ύψος της θάλασσας, βρίσκονται οι κατακόμβες. Οι κατακόμβες ήταν τάφοι για τους νεκρούς. Το συνολικό μήκος τους φτάνει τα 184 μέτρα, αλλά μόνο ένα τμήμα μιας στοάς είναι σήμερα ανοιχτό για τους επισκέπτες.
Με το χωρισμό της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σε δυτική και ανατολική, το νησί περνά στο βυζαντινό κράτος, ενώ μετά την άλωση της πόλης από τους Φράγκους, το 1204, περνά στους Ενετούς. Οι Μήλειοι δεν δέχτηκαν πότε τη μοίρα του κατακτημένου και επαναστάτησαν κατά των κατακτητών τους. Η εμφάνιση του τρομερού πειρατή Βαρβαρόσα, επιβάλει την υποταγή του νησιού στους τούρκους και πληρωμή φόρων υποτέλειας σε αυτούς.

Η Μήλος ήταν από τα πρώτα νησιά των Κυκλάδων που ανταποκρίθηκαν στην επανάσταση του 1821 εναντίον των τούρκων. Το 1830 συμπεριλαμβάνεται στο ελληνικό κράτος όπως και όλα τα κυκλαδίτικα νησιά
Η Μήλος είναι το πέμπτο νησί σε μέγεθος των Κυκλάδων με έκταση 151 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται στο ΝΔ τμήμα του νόμου. Είναι από τα χαμηλότερα σε ύψος νησιά σε σχέση με τα υπόλοιπα των Κυκλάδων

Το ψηλότερο σημείο είναι ο Προφήτης Ηλίας με ύψος 751 μέτρα και μετά ακολουθεί το Χονδρό Βουνό. Από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Μήλου είναι το φυσικό της λιμάνι, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ασφαλή της Μεσόγειου
Η Μήλος ξεχωρίζει τόσο για το ηφαιστειογενές έδαφος της όσο και για το πλούσιο σε ορυκτά και κοιτάσματα υπέδαφος. Η γεωλογική της σύσταση αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ηφαιστειογενή πετρώματα εξαιτίας της δράσης των ηφαιστείων. Αυτά έδρασαν κατά την διάρκεια των τελευταίων 3.000.000 χρόνων και σήμερα θεωρούνται σβησμένα. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι η ύπαρξη ποικίλων και ωραιότατων γεωμορφολογικών σχημάτων που μαγεύουν τον επισκέπτη, καθώς και το πλήθος των παράλιων με τις λευκόχρυσε αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά.


Χωριά της Μήλου

Ο πληθυσμός της Μήλου είναι 4.500 κάτοικοι περίπου και κατοικούν στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού και συγκεκριμένα σε 8 χωριά. Την Πλάκα που είναι η πρωτεύουσα του νησιού , της Πλάκες , την Τρυπητή, τον Τριοβάσαλο, τον Πέρα Τριοβάσαλο, τα Πολλώνια, την Ζεφυρία, και τον Αδάμαντα, που είναι και το λιμάνι του νησιού.

Υπάρχουν και αρκετοί παραθαλάσσιοι οικισμοί που παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση κατά τους θερινούς μήνες. Αυτοί είναι το παλιοχώρι, ο Προβατάς και το Κλήμα.

Αδάμαντας :

Το χωριό κτίστηκε το 1835 από Σφακιανούς της Κρήτης, που κατέφυγαν στη Μήλο μετά από αποτυχημένη εξέγερση τους εναντίον των Τούρκων. Φυσικό μεγάλο λιμάνι που προσεγγίζουν τα πλοία ο Αδάμαντας είναι το τουριστικό κέντρο όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει ταβέρνες, εστιατόρια, καφετερίες, αγορά καθώς και πρακτορείο διεθνούς και ελληνικού τύπου.





Π
ολλώνια :

Τα Πολλώνια είναι ένα γραφικό ψαροχώρι κτισμένο γύρο από ένα φυσικό κολπίσκο . είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες . εκεί μπορείτε να βρείτε ταβέρνες, εστιατόρια, και μικρά καφενεία. Από τα
Πολλώνια εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια προς τη γειτονική Κίμωλο με πλοίο ανοικτού τύπου.
Πλάκα :

Η Πλάκα, κτισμένη σε πλάκωμα 220μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Έχει διατηρήσει τη γνήσια νησιωτική λαϊκή αρχιτεκτονική της, με τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και θεά προς τον κόλπο της Μήλου. Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό μουσείο και την Παναγιά την Θαλασσίτρα. Ανεβείτε από τα πλακόστρωτα δρομάκια στο κάστρο, που κτίσθηκε το 13ο αιώνα από Ενετούς άρχοντες της Μήλου, και να δείτε τα ερείπια που σώζονται μέχρι σήμερα.



Τ
ρυπητή :

Φεύγοντας από τη Πλάκα, συναντάμε το παραδοσιακό χωριό της Τρυπητής. Είναι ένα όμορφο χωριό με εντυπωσιακοί θεά στο κόλπο της Μήλου. Εκεί θα δείτε τους γραφικούς ανεμόμυλους, και τον Ιερό Ναό του Άγιου Νικολάου, Κατακόμβες και το Αρχαίο θέατρο.
Κ
λήμα :

Το Κλήμα είναι ένα μικρό ψαροχώρι με λίγους κάτοικους. Στο οικισμό μπορείτε να θαυμάσετε τα "ΣΥΡΜΑΤΑ" μικρά σπιτάκια στα οποία φυλάσσονται οι βάρκες κατά τη χειμερινή περίοδο. Κοντά στο οικισμό, σε κάποιον αγρό, βρέθηκε το1820 η Αφροδίτη της Μήλου,και το άγαλμα του Πραξιτέλη Πραξιτέλη


Τ
ριοβάσαλος - Πέρα Τριοβάσαλος :

Eίναι τα πρώτα χώρια που συναντάμε μετά τον Αδάμαντα και βρίσκονται κτισμένα αμφιθεατρικά σε δυο αντικριστούς λοφίσκους. Θα βρείτε ουζερί, καφενεία, ταβέρνες, και στον καρόδρομο βρίσκεται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Μήλου. και αξιοθέατα είναι οι εκκλησίες του Αγ. Σπυρίδωνα και του Αη Γιώργη με το γνωστό ψηφιδωτό.

Ζεφυρία :

Η Ζεφυρία είναι ένα μικρό χωριουδάκι με 150 κάτοικους. Ήταν η πρωτεύουσα του νησιού και βρίσκεται 5,5 ΝΑ του Αδάμαντα. Αξίζει να επισκεφθείτε τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Πορταϊτισσας ή Πορτιανής που χτίσθηκε το 17ο αιώνα. Είναι η παλαιότερη εκκλησία της Ζεφύριας και η παλιά Μητρόπολη της Μήλου

Παραλίες της Μήλου

Στη Μήλο θα βρείτε περίπου 70 πανέμορφες παραλίες που μαγεύουν τον επισκέπτη, με τις λευκόχρυσε αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά


Λαγκάδα και Παπικινός :

Στη Μήλο θα βρείτε περίπου 70 πανέμορφες παραλίες που μαγεύουν τον επισκέπτη, με τις λευκόχρυσε αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά

Π
αλαιοχώρι :
Π
αραθαλάσσιος οικισμός με όμορφη παραλία με χοντρή άμμο και βότσαλα , θα βρείτε εστιατόρια, καφετερίες, και απέχει 8 χλμ. από τον Αδάμαντα.
Προβατάς :

Παραθαλάσσιος οικισμός με όμορφη παραλία με χρυσοκόκκινοι άμμο , βράχια και αβαθή νερά , θα βρείτε εστιατόρια, καφετερίες, και απέχει 7 χλμ. από τον Αδάμαντα.
Φυριπλάκα & Τσιγκράδο :
καταγάλανα νερά, γκρίζα άμμος και ονειρεμένο τοπίο, απέχει 8 χλμ. από τον Αδάμαντα.
Αγία Κυριακή :

Όμορφη παραλία με χοντρή άμμο και λευκά βότσαλα , θα βρείτε εστιατόριο, Beach bar, θαλάσσια σπορ και απέχει 8 χλμ. από τον Αδάμαντα.
Γέροντας :

Είναι η πιο γραφική παραλία της νότιας πλευράς με σκούρα άμμο, καταγάλανα νερά και ονειρεμένο τοπίο. Για να φτάσετε όμως πρέπει να περπατήσετε λίγο,Η πρόσβαση στην παραλία είναι μια δύσκολη υπόθεση , περνά μέσα από Λατομικό χώρο , του οποίου η διέλευση επιτρέπεται μόνο με τα πόδια και με ευθύνη των διερχομένων.

Σαρακινικο :
Μικρή και εξωπραγματική παράλια που οι Μηλιοί την αποκαλούν "σεληνιακό τοπίο".

Αγίου Κωνσταντίνου , Αλογόμανδρας , Παπάφραγκα :

Παραλίες τριγυρισμένες από κάβους, σπηλιές, φυσικές γέφυρες και μικρές αμμουδιές.

Adamantas,

Milos' port, is built in the safe arms of a cove and it's considered one of the biggest natural ports in Mediterranean Sea. The homonym village was built in 1835 from Cretes and particularly Sfakianous, who found shelter in the island after their ineffective rebellion against Turkish. It is erected according to the traditional architecture of Cyclades islands. Adamantas is the most developed tourist resort in Milos. Around the port you will find a lot of hotels, rooms to let, coffeehouses, taverns and bars. Many of the public services have their headquarters in Adamantas. It is worth seeing the church of Trinity built in the 17th century. Distinguishes for its special architecture and the rare icons it has. You can visit the beaches of Lagada and Papikinou that has been awarded with the Blue Flag. They are two beautiful beaches with crystal blue waters.


Apollonia or Polonia

Is a small fish village built around a graphic gulf. It is located in the east part of the island, 14 km from the village of Plaka. Due to its natural beauty and the antiquities,
A
pollonia has become a highly organized summer resort and it's very popular to the island's visitors. Very close to the settlement, on the road from Adamantas to Apollonia, are located the remains of the ancient town Filakopi, which-according to the findings -flourished in three different periods. In the same spot, near the archaeological site, is located the cave of Papafraga.
One of the most famous natural sites in the island. Three caves with white rocks carved by the waves, unique pieces of art that only nature is able to make. From the small port of Apollonia there are every day routes to Kimolos.


Plaka
Is the capital of the island. It is built in a height of 220m, over the cove of Adamantas.
T
he settlement with the characteristic insular architecture and the cobblestone pavements is one of the most graphics in Cyclades islands. Enjoy walks in the old neighborhoods and your mind will be filled with pictures of the traditional life.
There are a lot of hotels and rooms to let in Plaka. Its tourist foundation satisfies the needs of every visitor in accommodation and entertainment.
It is worth visiting the Venetian Castle of the 13th century and enjoy the glorious view and a majestic sunset. Don't miss visiting the church of Panagia Korfiotissa. The church was built during the previous century. It hosts byzantine icons and a Sepulchral that is gilded and made in Smirni in 1600.
During your stay in Plaka visit the Archaeological museum of the island. Among the remarkable exhibits you will see a copy of Aphrodite. The original statue, this masterpiece of ancient times, is in Louver's museum.
Close to Plaka you will find many small beaches where you can swim. Among them distinguish the graphic port of Firopotamos and the beach of Plathmenas, in the north part of the settlement.

Provatas
In the south part of the island, 7km from Adamanta is located the settlement of Provatas with a magic beach. Its characteristic is the golden red sand, the abrupt rocks with peculiar shapes and the clear shallow waters. There are many restaurants and coffeehouses around the beach.

Tripiti

The traditional settlement of Tripiti is located in the south part of the island. It is a beautiful coastal village that distinguishes for the architecture of Cyclades islands. It has a beautiful view to the gulf of Milos that you can enjoy while drinking your coffee or having lunch in the taverns and restaurants of the region. During your tour in the village you will see the graphic mills and close to the village the famous catacombs

Cave papafraga
The cave of Papafraga is one of the most famous natural sites in the island. It is cosisted of three caves located on the road from Adamantas to Apollonia and very close to the archaeological site of Filakopi. Huge, carven from the waves, rocks create a magic scenery. They look like natural sculptures that garnish Aegean Sea. They were named after the priest that used to rope his boat in the rocks. These caves were the lair of pirates during the Turkish domination. Boating in the cave of Papafraga will fill you with beautiful pictures and will give you the best photos ever.

Kleftiko
Kleftiko or Thalassina Meteora, as it is called, is the most impressive place in Milos and the most famous natural site of the island. Its picture has made the world tour. It is located in the southwest part of Milos. Huge bulks of white rocks rise in the middle of the sea and create an extraordinary scenery. These rocks have a semicircular shape and in close distance from the shore make a small lake. The name Kleftiko is due to the fact that in these rocks pirate ships were hidden. In fact in these rocks are saved some carven bitts from their ships. You can reach Kleftiko by boats that tour around the island from the port of Adamantas.

Palaiochori
11 km southeast of Plaka, we meet Palaiochori.It is a small graphic settlement with many beaches easily approached. If you are a lover of water sports, prefer the beach of Agia

P
araskevi that has the appropriate equipment for all sort of sports. Other famous beaches are those of Agia Kiriaki, Agios Sostis and the beaches of Palaiochori and Gerontas.


Agia kyriaki

Agia Kyriaki is a famous beach you will find at the southeast part of Milos island. It is situated 8 km from Adamantas and has thick sand and white pebbles.
You will reach it by following the dirt road which is indicated to the right, just before Zefiria. As you come over the crest of the last hill, the whole beach becomes visible.
The region is considerable archaeological importance, as the excavations have brought into light an ancient stairway and pieces of pottery.

The golden sandy beach is served by some private rooms, a taverna and a beach bar.
The beach is offered for water sports. You will find the appropriate equipment at the shops along the coastline.


Klima
The small fish village Klima is only 2km from Plaka. Impresses the visitor with its traditional colours. Here you will see "sirmata" the small houses in front of the port, where the boats are saved in during winter. Many fishermen during the summer period, make "sirmata" rural houses. Near this graphic port, the visitor can see the catacombs, the most important religious monument of the island. These catacombs, in which Christians found shelter during persecution times, were also used as cemeteries. They were made in the 1st century and were in use until the end of the 5th century. On the road from Plaka to Klima you can see the remains of an ancient theater. In this spot in 1820 a farmer discovered the famous statue of Aphrodite. Today this statue is in Louver's museum.


Hivadolimni
Hivadolimni is located 8km south of Adamantas. It is one of the most beautiful places in Milos.
Its name is due to a small lake whose depth is full of ahivades (conches). The most significant site of the area is the church of Panagia Kipou, the oldest in the island. From Hivadolimni you can visit Kleftiko and Sikia, the most famous caves in the island.

Emporios
In the west part of Milos is located the graphic settlement of Emporios. You can only reach it by boat from the port of Adamantas. It's characteristic is the beautiful beach and the peaceful scenery that relaxes every visitor. If you love isolation you will adore this beach.


Zefiria
Zefiria was the first -medieval- capital of the island. It is located in the southeast part of the island, 3,5km from Adamantas. During the 18th century the village was destroyed by an earthquake and was evacuated. Today this small village has about 150 residents. It is worth visiting and walk in its graphic paths. Don't forget to visit the church of Panagia Portiani or Portaitissa. The church was built in the 17th century and was the metropolis of Milos. It is the oldest church in Zefiria.

Sikia
Sikia is one of the most beautiful and biggest sea caves of Milos. It is located in the southwest part of the island, 22km from Adamantas. You can approach it with boats that tour around the island. Characteristic of this cave is that a boat can pass through its entrance. And this is because it has a height of 5m and width of 20m. A natural skylight was created after the fall of the roof that filled the cave with light. Sunbeams light the cave's interior and make beautiful colourings that charm sensations. It is a once in a lifetime spectacle that only the visitor of Milos can experience.


foto
ΑΚΡ.ΒΑΝΙ
ΑΚΡ.ΒΑΝΙ

ΑΚΡ.ΒΑΝΙ

ΑΚΡ.ΒΑΝΙ

ΑΚΡ.ΒΑΝΙ

ΑΚΡ.ΒΑΝΙ

ΑΚΡ.ΒΑΝΙ

ΑΚΡ.ΒΑΝΙ

ΑΚΡ.ΒΑΝΙ

ΑΚΡ.ΒΑΝΙ


ΑΠΟΛΩΝΙΑ- APOLONIA

ΑΠΟΛΩΝΙΑ- APOLONIA

ΑΠΟΛΩΝΙΑ- APOLONIA

ΑΠΟΛΩΝΙΑ- APOLONIA

ΑΠΟΛΩΝΙΑ- APOLONIA

ΑΠΟΛΩΝΙΑ- APOLONIA

ΑΠΟΛΩΝΙΑ- APOLONIA

ΑΠΟΛΩΝΙΑ- APOLONIA

ΑΠΟΛΩΝΙΑ- APOLONIA

ΑΠΟΛΩΝΙΑ- APOLONIA

ΑΠΟΛΩΝΙΑ- APOLONIA

ΑΠΟΛΩΝΙΑ- APOLONIA

ΑΠΟΛΩΝΙΑ- APOLONIA

ΑΠΟΛΩΝΙΑ- APOLONIA


ALAGOMADRA- ΑΛΑΓΟΜΑΝΤΡΑ


ALAGOMADRA- ΑΛΑΓΟΜΑΝΤΡΑ


ALAGOMADRA- ΑΛΑΓΟΜΑΝΤΡΑ


ALAGOMADRA- ΑΛΑΓΟΜΑΝΤΡΑ


ALAGOMADRA- ΑΛΑΓΟΜΑΝΤΡΑ


ALAGOMADRA- ΑΛΑΓΟΜΑΝΤΡΑ


ALAGOMADRA- ΑΛΑΓΟΜΑΝΤΡΑ


ΚΛΗΜΑ-KLIMA



PHOTOS MILOS-KIKLADES
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΥΛΟΣ







































Δεν υπάρχουν σχόλια: