Εγώ έτσι απλά


Ο ρόλος ενός ΟΔΗΓΟΥ και φυσικά με την συναργασία τουΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ είναι να παρουσιάζει τις ομορφιές μιας περιοχής, μιας πόλης, μιάς χώρας , και να παρέχει στον Ταξιδιώτη κάθε πληροφορία , τα αξιοθέατα και την κολτούρα καθε τόπου.

Συνεπείς προς το ρόλο αυτό και την συνεχή έρευνα προτείνουμε !! τόπους ώστε να γίνοντε οι διακοπές ποιο ποιοτικές και ποιο ευχάριστες


Στις εκδρομές μας , γινόμαστε μια οικογένεια , μια παρέα , ιδικότερα στις μέρες των εορτών , δεν υπάρχει πιο ομορφότερο να υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι και να διακρίνεις χαμόγελαστά πρόσωπα , καινούργια ατομα, νέες παρέες


Με εκτίμηση κ σεβασμό THE DRIVER +30 6977 431320-

FACEBOOK : christos deligiannidis

Twitter: christosDeligiannidis (chr1stofer)


twitter

Για Μένα - about me

Η φωτογραφία μου
THESSALONIKI, Greece
TEL: +30 6977-431320.(EMAIL christos.deligiannidis@gmail.com)...(skype: christos.deligiannidis ) face book : tripdriver or christos deligiannidis )

οι επισκέψεις αυτής τις σελίδας είναι στους - visits to this page is to

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Η Αστυπάλαια πλέει αναποφάσιστη ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, καταμεσής του Αιγαίου...

Παρά την υπερέκθεση των τελευταίων ετών, η Χώρα της Αστυπάλαιας εξακολουθεί να μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα των τουριστικών εντύπων, αδιαφορώντας για τις ταμπέλες που της βάζουν: κοσμοπολίτικη και εναλλακτική.
Το βλέμμα καρφώνεται συνεχώς στο βενετσιάνικο κάστρο που ανήκε στην οικογένεια Γκουερίνι. Όπως στη Νάξο, στην Πάτμο και στα Μαστιχοχώρια, οι προσόψεις των σπιτιών αποτελούν τα τείχη του φρουρίου και κάτω από αυτά απλώνεται ο βασικός πυρήνας του οικισμού. Περπατήστε τα σοκάκια του το απόγευμα και ανακαλύψτε τα ξέφωτα που σχεδιάστηκαν για να θυμίζουν στους ντόπιους πόσο βαθιά χωμένο στην καρδιά του Αιγαίου βρίσκεται το νησί τους.
Η Αστυπάλαια έχει σχήμα πεταλούδας και όσο πιο πολύ κάνεις zoom in, τόσες περισσότερες κουκίδες με αξιοθέατα κάνουν την εμφάνιση τους. Τα λουτρά του Ταλαρά και μια παλαιοχριστιανική Βασιλική του 5ου αιώνα στη Μαλτεζάνα, το κάστρο και το μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη, τα σπήλαια του Δράκου και του Νέγρου (στα οποία θα φτάσετε μόνο με καΐκι ή ολοήμερη πεζοπορία) και τα αμέτρητα χιλιόμετρα μονοπατιών που συνδέουν τη μια παραλία με την άλλη. Η Ανάληψη, το Λιβάδι και το Βαθύ (τα υπόλοιπα χωριά της Αστυπάλαιας) είναι παραθαλάσσια. Στην αρχαιότητα, όμως, ανθρώπινη δραστηριότητα υπήρχε και στις θέσεις Αρμενοχώρι και Σύγκαιρο, όπου έχουν βρεθεί μυκηναϊκοί τάφοι με προϊστορικά ευρήματα. Κοντά στη Χώρα, στη θέση Κυλίνδρα, έχει ανακαλυφθεί και το βρεφικό νεκροταφείο, που ενδέχεται να είναι το μοναδικό του είδους του σε παγκόσμια κλίμακα. 
Τα χιλιάδες βρέφη που έφεραν στο φως οι ανασκαφές έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων, οι οποίοι προσπαθούν να κατανοήσουν γιατί οι ταφές γίνονταν εδώ και όχι σε κάποιο άλλο σημείο της Ελλάδας. Η μέτρια ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, όσο κακή είναι για τους κατοίκους ενός νησιού, άλλο τόσο καλό κάνει στο περιβάλλον και στην ελεγχόμενη οικιστική ανάπτυξη. Υπάρχουν σηματοδοτημένα μονοπάτια για πεζοπορία και ένα αναρριχητικό πεδίο στη θέση Φτερά (κοντά στο Φράγμα) με πάνω από είκοσι διαδρομές.
Για βουτιές... Η Αστυπάλαια μπορεί να μη διαθέτει άπειρες παραλίες όπως άλλα νησιά, ωστόσο τα νερά της είναι κρυστάλλινα και οι ακτές της ακόμη παρθένες. Πιο γνωστές είναι το Λιβάδι, ο Άγ. Κωνσταντίνος, οι Πλάκες και η Μαλτεζάνα. Υπάρχουν όμως και το Τζανάκι, ο Άγ. Βασίλειος, τα Καμινάκια και οι Βάτσες, που είναι από τις πιο όμορφες, αλλά οι δρόμοι είναι κακοτράχαλοι και δε θα συνιστούσαμε συμβατικό αυτοκίνητο. Προτιμήστε τα εκδρομικά σκάφη που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές σε παραλίες αλλά και στα νησάκια Κουτσομύτη, Χονδρό, Λιγνό και Κουνούπι.

 Το νησί που συνδέει τις Kυκλάδες με τα Δωδεκάνησα, συναντώνται τα χαρακτηριστικά και των δύο νησιωτικών συμπλεγμάτων.

Παραλίες για όλα τα γούστα, με κόσμο ή χωρίς, και φρέσκο ψάρι σε πολύ προσιτές τιμές.
Πώς θα πάτε:
Aκτοπλοϊκώς: 6 αναχωρήσεις εβδομαδιαίως από Πειραιά, με σύνδεση με τα νησιά των ανατολικών Kυκλάδων, και 3 δρομολόγια εβδομαδιαίως με άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.
Aεροπορικώς: 4 δρομολόγια την εβδομάδα.

Παραλίες:
Λιβάδι: H μεγαλύτερη του νησιού, με ταβέρνες, ιδανική για να ρίξετε σκάφος στη θάλασσα.
Aγιος Kωνσταντίνος: Με άμμο και δέντρα για σκιά, 20 λεπτά απ' τη Χώρα.
Tζανάκι: Για γυμνιστές, με καταγάλανα νερά και χοντρό βότσαλο.
Πλάκες: Στη νότια πλευρά, με 5 λεπτά περπάτημα. Mικρή παραλία και βράχια για βουτιές.
Kαμινάκια: Mε αυτοκίνητο ή καΐκι για μαγευτικό μπάνιο. Kολυμπήστε μέχρι τη σπηλιά στα δεξιά της παραλίας.

 Νύχτα:
Πανόραμα: Όλη η νεολαία του νησιού χορεύει και πίνει μέχρι την ανατολή.
Kάστρο bar: Από νωρίς με κλασική μουσική, ιδανικό για παρέα καικουβεντούλα.
Γλυκατζίδικο: Tα καλύτερα γλυκά με θέα στη χώρα και το βράδυ για ποτό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aστυνομία:
2243061207

Λιμεναρχείο:
2243061208

Camping:
2243061338























 




Δεν υπάρχουν σχόλια: