Εγώ έτσι απλά


Ο ρόλος ενός ΟΔΗΓΟΥ και φυσικά με την συναργασία τουΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ είναι να παρουσιάζει τις ομορφιές μιας περιοχής, μιας πόλης, μιάς χώρας , και να παρέχει στον Ταξιδιώτη κάθε πληροφορία , τα αξιοθέατα και την κολτούρα καθε τόπου.

Συνεπείς προς το ρόλο αυτό και την συνεχή έρευνα προτείνουμε !! τόπους ώστε να γίνοντε οι διακοπές ποιο ποιοτικές και ποιο ευχάριστες


Στις εκδρομές μας , γινόμαστε μια οικογένεια , μια παρέα , ιδικότερα στις μέρες των εορτών , δεν υπάρχει πιο ομορφότερο να υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι και να διακρίνεις χαμόγελαστά πρόσωπα , καινούργια ατομα, νέες παρέες


Με εκτίμηση κ σεβασμό THE DRIVER +30 6977 431320-

FACEBOOK : christos deligiannidis

Twitter: christosDeligiannidis (chr1stofer)


twitter

Για Μένα - about me

Η φωτογραφία μου
THESSALONIKI, Greece
TEL: +30 6977-431320.(EMAIL christos.deligiannidis@gmail.com)...(skype: christos.deligiannidis ) face book : tripdriver or christos deligiannidis )

οι επισκέψεις αυτής τις σελίδας είναι στους - visits to this page is to

Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

ΛΕΡΟΣ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

LEROS DODEKANISA
Λέρος, είναι ένας παράδεισος προικισμένος με απέραντες καταπράσινες εκτάσεις και δαντελωτές ακρογιαλιές. Βρίσκεται ανάμεσα στη Πάτμο και στη Κάλυμνο και είναι το νησί της Δωδεκανήσου με τις περισσότερες εναλλαγές στα τοπία του. 

Το νησί που επέλεξε η Άρτεμις , η θεά του κυνηγιού για κατοικία της δεν θα μπορούσε να μην διακρίνεται για το κάλλος του. Έχει έκταση 53 τ. χλμ. και το μήκος των ακτών του φτάνει το 71 τ. χλμ. 

Όπως, φαίνεται και το όνομά του – που προέρχεται από τη λέξη «λερός» που σημαίνει λείος, επίπεδος – το νησί είναι πεδινό, με απέραντους κάμπους που φτάνουν ως την ακροθαλασσιά και χαμηλά βουνά κατάφυτα από πεύκα, βελανιδιές και μια πλούσια ποικιλία λουλουδιών. 

Το ονειρεμένο σκηνικό της φύσης της Λέρου συμπληρώνουν τα βαθιά κι απάνεμα λιμανάκια της, οι όρμοι και οι κόλποι που σχηματίζουν μικρές εξωτικές παραλίες και οι γραφικοί οικισμοί με τα παραδοσιακά κτίρια και τα σημαντικά ιστορικά μνημεία, που προβάλουν ανάμεσα στα μαγευτικά τοπία δηλώνοντας την μακραίωνη ανθρώπινη παρουσία στο νησί. 

Στην αρχαιότητα ανήκε στον ιωνικό χώρο, ενώ κατά τους Παλαιοχριστιανικούς Χρόνους (5ος – 7ος αι.) αναπτύχθηκαν οι οικισμοί στα παράλια του νησιού. Από το 1309 έως το 1522 το νησί πέρασε στην κυριαρχία των Ιπποτών και στη συνέχεια των Τούρκων. Το 1912 ξεκίνησε η Ιταλοκρατία. Οι Ιταλοί αξιοποίησαν τη στρατηγική θέση του νησιού και το φυσικό λιμάνι του.

Η Λέρος ενώθηκε οριστικά με την Eλλάδα το 1948 και χρησιμοποιήθηκε την περίοδο του Eμφυλίου και της δικτατορίας (1967-1974) ως τόπος εξορίας. Έχει έκταση 54 τ. χλμ., μήκος ακτών 71 χλμ. και πληθυσμό 8.500 κατοίκους. Συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και αρκετά από τα Δωδεκάνησα και αεροπορικά με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Η Λέρος τα τελευταία χρόνια, τείνει να εξελιχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Κάθε χρόνο την επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι λάτρεις των ταξιδιών, που αναζητούν επίγειους παραδείσους που δεν έχουν κορεστεί από τη τουριστική κίνηση για να περάσουν τις διακοπές τους. Οι τουριστικές υποδομές του νησιού ικανοποιούν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επισκεπτών του. 

Στην πρωτεύουσα του νησιού, στο Λακκί, στα Άλιντα και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές λειτουργούν ξενοδοχεία και συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων. 

Οι διακοπές στη Λέρο θα σας μείνουν αξέχαστες. Είναι ένας τόπος που τα έχει όλα. Ρίξτε άγκυρα στο νησί της Άρτεμις και ζήστε τις ωραιότερες διακοπές σας


Δεν υπάρχουν σχόλια: