Εγώ έτσι απλά


Ο ρόλος ενός ΟΔΗΓΟΥ και φυσικά με την συναργασία τουΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ είναι να παρουσιάζει τις ομορφιές μιας περιοχής, μιας πόλης, μιάς χώρας , και να παρέχει στον Ταξιδιώτη κάθε πληροφορία , τα αξιοθέατα και την κολτούρα καθε τόπου.

Συνεπείς προς το ρόλο αυτό και την συνεχή έρευνα προτείνουμε !! τόπους ώστε να γίνοντε οι διακοπές ποιο ποιοτικές και ποιο ευχάριστες


Στις εκδρομές μας , γινόμαστε μια οικογένεια , μια παρέα , ιδικότερα στις μέρες των εορτών , δεν υπάρχει πιο ομορφότερο να υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι και να διακρίνεις χαμόγελαστά πρόσωπα , καινούργια ατομα, νέες παρέες


Με εκτίμηση κ σεβασμό THE DRIVER +30 6977 431320-

FACEBOOK : christos deligiannidis

Twitter: christosDeligiannidis (chr1stofer)


twitter

Για Μένα - about me

Η φωτογραφία μου
THESSALONIKI, Greece
TEL: +30 6977-431320.(EMAIL christos.deligiannidis@gmail.com)...(skype: christos.deligiannidis ) face book : tripdriver or christos deligiannidis )

οι επισκέψεις αυτής τις σελίδας είναι στους - visits to this page is to

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ , ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

KALIKRATIA HALKIDIKIS

Σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την πόλη της Θεσσαλονίκης στην χερσόνησο της Χαλκιδικής βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της Χαλκιδικής, η Ν.Καλλικράτεια.

Η κωμόπολη της Ν.Καλλικράτειας είναι έδρα του ομώνυμου δήμου και ιδρύθηκε το 1922 από τους Έλληνες πρόσφυγες που έφτασαν εδώ προερχόμενοι από την Καλλικράτεια της Ανατολικής Θράκης.

Σύμφωνα με την αρχαιολογία η περιοχή κατοικούνταν από την Νεολιθική εποχή και υπάρχουν λείψανα προϊστορικού οικισμού.

Στην περιοχή βρέθηκαν πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα όπως ο η περίφημη Κόρη της Καλλικράτειας που κρατά ένα περιστέρι στο χέρι, η επιτύμβια ανάγλυφη στήλη με αέτωμα που είναι έργο του 440 π.Χ. και κοσμεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

Στην νεώτερη ιστορία εδώ βρισκόταν το μετόχι Στόμιον της μονής Ξενοφώντος καθώς και μετόχια άλλων μονών του Αγίου Όρους. Διαθέτοντας άρτια τουριστική υποδομή σε συνδυασμό πανέμορφα φυσικά τοπία που περιλαμβάνουν πεντακάθαρες παραλίες, χρυσές αμμουδιές, και καταπράσινα δέντρα, η N.Καλλικράτεια έχει όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς.

Και για τους εραστές της καλής ζωής και διασκέδασης η N.Καλλικράτεια διαθέτει εμπορικά κέντρα και καταστήματα για οτιδήποτε χρειαστούν καθώς επίσης και έντονη νυκτερινή ζωή. Κινηματογράφος, πάρκα αναψυχής, καφέ μπαρ, εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες συμπληρώνουν όλο το φάσμα της διασκέδασης.

Μέσα στην N.Καλλικράτεια υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο ιατρικό κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: