Εγώ έτσι απλά


Ο ρόλος ενός ΟΔΗΓΟΥ και φυσικά με την συναργασία τουΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ είναι να παρουσιάζει τις ομορφιές μιας περιοχής, μιας πόλης, μιάς χώρας , και να παρέχει στον Ταξιδιώτη κάθε πληροφορία , τα αξιοθέατα και την κολτούρα καθε τόπου.

Συνεπείς προς το ρόλο αυτό και την συνεχή έρευνα προτείνουμε !! τόπους ώστε να γίνοντε οι διακοπές ποιο ποιοτικές και ποιο ευχάριστες


Στις εκδρομές μας , γινόμαστε μια οικογένεια , μια παρέα , ιδικότερα στις μέρες των εορτών , δεν υπάρχει πιο ομορφότερο να υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι και να διακρίνεις χαμόγελαστά πρόσωπα , καινούργια ατομα, νέες παρέες


Με εκτίμηση κ σεβασμό THE DRIVER +30 6977 431320-

FACEBOOK : christos deligiannidis

Twitter: christosDeligiannidis (chr1stofer)


twitter

Για Μένα - about me

Η φωτογραφία μου
THESSALONIKI, Greece
TEL: +30 6977-431320.(EMAIL christos.deligiannidis@gmail.com)...(skype: christos.deligiannidis ) face book : tripdriver or christos deligiannidis )

οι επισκέψεις αυτής τις σελίδας είναι στους - visits to this page is to

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΚΡΗΤΗ,-KRITI


KRITI ISLAND

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 5ο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο, καλύπτει μια περιοχή 8.336 km².

Πρωτεύουσα καθώς και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο. Οι γεωγραφικές συντεταγμένες της είναι περίπου 35° Β 24° Α.
Χωρίζεται στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου και Ρεθύμνου και έχει πληθυσμός 601.131 ανθρώπων (απογραφή 2001).
Το νησί έχει μήκος 260 χλμ και ποικίλλει στο πλάτος από 60 χλμ (που μετριούνται από το ακρωτήριο Δίον στο ακρωτήριο Λίθινο), σε μόνο 12 χλμ στον ισθμό της Ιεράπετρας στην ανατολική Κρήτη.

Η ακτογραμμή της παρουσιάζει βαθύ γεωγραφικό διαμελισμό, δίνοντας στην Κρήτη πάνω από 1.000 χλμ ακτών. Η Κρήτη βρίσκεται περίπου 160 χλμ νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας.

Σ' ένα ποικίλο αλλά υπέροχο κλίμα, η γέφυρα που συνδέει την Ευρώπη με την Αφρική, το σταυροδρόμι τριών ηπείρων, έχει κρατήσει μέσα σε καταπράσινα δάση και απότομα φαράγγια τα καλύτερα αγαθά της φύσης. Αυτό το νησί, το μεγαλύτερο της Ελλάδας, είναι ένας τόπος με ψηλά βουνά, εύφορες πεδιάδες και καθαρές παραλίες.

Η Κρήτη επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στην ποικιλόμορφη φύση της...δάση από φοινικόδεντρα συναντούν ψηλά βουνά, μαγευτικά οροπέδια και μετά τη θάλασσα. Μια θάλασσα που δεν έχετε ξαναδεί. Γιατί αυτή θα σας κάνει να νιώσετε κομμάτι του κρυμμένου κόσμου της, οι παραλίες θα σας υποδεχτούν με απαλά κύματα που κουβαλούν στοιχεία από αρχαίους πολιτισμούς μακρινών τόπων. Και μετά θα επισκεφθείτε τα διάσημα φαράγγια και τα βαθιά δάση με την άγρια φύση.

Η Κρήτη κουβαλάει, επίσης, μια μακριά ιστορία που φτάνει μέχρι την 7η χιλιετηρίδα π.Χ.. Είναι το νησί που μας έφερε το μινωικό πολιτισμό με τα κτίρια της τέλειας αρχιτεκτονικής και όπου αργότερα ήρθαν τα θρησκευτικά χρόνια του Βυζαντίου από τα οποία έχουν διατηρηθεί ως σήμερα πολλά μοναστήρια. Η Κρήτη καλλιέργησε, επίσης, μια πλούσια κουλτούρα που μας γέννησε τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο και τον Νίκο Καζαντζάκη, που δημιούργησε μοναδικά έθιμα, χορούς και μουσική η οποία δίνει το στίγμα της ακόμα και στη σημερινή μοντέρνα ζωή.

Ενα μεγάλο κομμάτι της σπάνιας ομορφιάς της Κρήτης είναι οι άνθρωποί της. Οι περήφανοι άντρες και γυναίκες της Κρήτης, οι φιλόξενοι ντόπιοι που κάτω από ρομαντικές νύχτες θα σας καλωσορίσουν μέσα σ' ένα μικρό καφενείο ή κάποιο ουζερί ενός γραφικού χωριού και θα σας προσφέρουν ελληνικό καφέ ή τσικουδιά με μεζέ.

Η Κρήτη είναι ένα μείγμα από θαυμάσιους πολιτισμούς και κουλτούρες του παρελθόντος, αλλά είναι επίσης και ένας κόσμος που ζει και δημιουργεί συνεχώς νέες παραδόσεις. Υπάρχουν πολλές μεγάλες πόλεις που αναπτύχθηκαν στο βόρειο μέρος της Κρήτης, γύρω από τα μεγάλα λιμάνια αλλά και στο εσωτερικό.

Η Κρήτη χωρίζεται σε τέσσερις νομούς, τον νομό Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων. Μπορείτε να φτάσετε στο νησί με πλοίο στη Σούδα (κοντά στα Χανιά), στο Ρέθυμνο, στη Σητεία και στο Ηράκλειο, τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του νησιού.
Υπάρχουν, επίσης, 3 αεροδρόμια, ένα στην πόλη των Χανίων, στο Ηράκλειο και στη Σητεία, τα οποία συνδέουν την Κρήτη με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ενας τόπος με ιστορία, πολιτισμό και γιορτές σας προσφέρει το χαμόγελό του και σας καλωσορίζει στο μυστηριώδη αλλά οικείο κόσμο των Κρητών.-

    Δεν υπάρχουν σχόλια: