Εγώ έτσι απλά


Ο ρόλος ενός ΟΔΗΓΟΥ και φυσικά με την συναργασία τουΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ είναι να παρουσιάζει τις ομορφιές μιας περιοχής, μιας πόλης, μιάς χώρας , και να παρέχει στον Ταξιδιώτη κάθε πληροφορία , τα αξιοθέατα και την κολτούρα καθε τόπου.

Συνεπείς προς το ρόλο αυτό και την συνεχή έρευνα προτείνουμε !! τόπους ώστε να γίνοντε οι διακοπές ποιο ποιοτικές και ποιο ευχάριστες


Στις εκδρομές μας , γινόμαστε μια οικογένεια , μια παρέα , ιδικότερα στις μέρες των εορτών , δεν υπάρχει πιο ομορφότερο να υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι και να διακρίνεις χαμόγελαστά πρόσωπα , καινούργια ατομα, νέες παρέες


Με εκτίμηση κ σεβασμό THE DRIVER +30 6977 431320-

FACEBOOK : christos deligiannidis

Twitter: christosDeligiannidis (chr1stofer)


twitter

Για Μένα - about me

Η φωτογραφία μου
THESSALONIKI, Greece
TEL: +30 6977-431320.(EMAIL christos.deligiannidis@gmail.com)...(skype: christos.deligiannidis ) face book : tripdriver or christos deligiannidis )

οι επισκέψεις αυτής τις σελίδας είναι στους - visits to this page is to

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ

ΒΟΥΔΑΠΈΣΤΗ ΟΥΓΓΑΡΊΑ




ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ 2010 ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΈΣΤΗ
250ευρώ 4 μέρες 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό και βραδινό



1η μέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 05.00 και από το άγαλμα του Βενιζέλου στις 05.30 το πρωί για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας . Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση ,φθάνουμε στην Βουδαπέστη . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη. Δείπνο στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση .

2η μέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ )
Πρωινό . Σήμερα, στην ξενάγηση της πόλης θα δούμε την πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας , τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου και στη λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας, θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο Λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα Κάστρα και την εκκλησία του Ματτίας στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Στο λόφο του Γκέλλερτ ,απ’όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης ,θα δούμε το άγαλμα της Ελευθερίας και το κάστρο ,την Τσιταντέλλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση . Δείπνο στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση .

3η μέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ
Πρωινό . Στην ημερήσια εκδρομή μας κατά μήκος του Δούναβη ,θα περάσουμε από το μικρό παραδοσιακό χωριό του Αγίου Ανδρέα ( γνωστό και σαν χωριό των καλών τεχνών) όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο της γλύπτριας Κόβατς και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Στο Έστεργκομ, την παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας ,θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό της και την Πινακοθήκη. Επιστροφή στη Βουδαπέστη . Δείπνο στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση

4η μέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη ,πάντα με τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή μας για φαγητό και καφέ.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
- Τη μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας
- Τη διαμονή στο NOVOTEL BUDAPEST DANUBE 4*
- Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο)
- Αρχηγό – συνοδό του γραφείου
- Τις περιηγήσεις του προγράμματος
- Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
- ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
- Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χωρους.
- Επιπλέον γεύματα, ποτά , φιλοδωρήματα.
- Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό .


Ο Αρχηγός έχει το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος

Λίγα λόγια για την ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και έχει περίπου 1,7 εκατομμύρια κατοίκους. Η Βουδαπέστη έγινε μια ενιαία πόλη που καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη, με τη συγχώνευση στις 17 Νοεμβρίου 1873 της Buda (Βούδα), Óbuda (Όμπουντα, παλαιά Βούδα) και Pest (Πέστη). Είναι η ένατη μεγαλύτερη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (χωρίς να υπολογίζονται οι μητροπολιτικές περιοχές)

ΓΛΩΣΣΑ: Ουγγαρέζικα
ΝΟΜΙΣΜΑ: Φράγκο Ουγγαρίας (HUF). 1 ευρώ = 240 φιορίνια περίπου. Αλλαγή νομισμάτων γίνεται στις τράπεζες, ανταλλακτήρια συναλλάγματος και στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων, να ρωτάτε όμως αν είναι No commission.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: Από Ουγγαρία σε συμβατό τηλέφωνο: 003 + κωδικός περιοχής + αριθμός τηλεφώνου, π.χ. 003 2310 286986
Από Ουγγαρία σε κινητό: 003 + αριθμός του κινητού, π.χ. 0030 6972 123456
Από Ελλάδα στην Ουγγαρία: 0036 + κωδικός περιοχής + αριθμός τηλεφώνου, π.χ. 0036 1(Βουδαπέστη) 1234567

Γενικές Πληροφορίες

H Βουδαπέστη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, πανέμορφη πόλη που χαρακτηρίζεται και ως «βασίλισσα του Δούναβη». Χτισμένη στις όχθες του, χωρίζει την πόλη στη Βούδα και την Πέστη. Η πόλη είναι πλημμυρισμένη με κτίρια ιδιαίτερης κλασσικής αρχιτεκτονικής που συνθέτουν το υπέροχο σκηνικό της πόλης.

Προσοχή στα ταξί - θα κάνετε πάντα συμφωνία.

Αξιοθέατα

ΛΟΦΟΣ ΒΟΥΔΑΣ

Στον λόφο της Βούδας μπορείτε να δείτε την καστρούπολη με τους Πύργους των Ψαράδων - καταπληκτική θέα της Βουδαπέστης και του ποταμού Δούναβή με τις γέφυρες- τον Γοτθικό Ναό Ματτύας, όπου στεφόταν παλιά οι Ούγγροι βασιλείς, το Βασιλικό Παλάτι όπου στεγάζετε η Εθνική πινακοθήκη με έργα Ούγγρων καλλιτεχνών και ο λόφος του Gellert με καταπληκτική θέα.

ΠΕΣΤΗ

Στην Πέστη θα δείτε την αλυσιδωτή γέφυρα με τις προτομές λεόντων στις εισόδους της, όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL, τη Βασιλικη του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο Andrassy, όπου βρίσκεται και η Όπερα, και η οποία καταλήγει στο πάρκο της πόλης, όπου βρίσκεται η πλατεία Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας και τις προτομές των Ούγγρων Βασιλιάδων, το Μουσείο Καλών Τεχνών (με αξιόλογους πίνακες διάσημων ζωγράφων Ελ Γκρέκο, Μονέ, Ρενουάρ, κλπ), ο Ζωολογικός κήπος, το περίφημο εστιατόριο GUNDEL, τα ιαματικά λουτρά Σέτσενυ, ένα μεγάλο τεχνητό παγοδρόμιο και Vajdahunyad Castle με πιστά αντίγραφα κτιρίων - μνημείων της Ουγγαρίας.

Ο περίφημος πεζόδρομος Vaci με τις πανάκριβες βιτρίνες και τα ωραία καφέ (το περίφημο ζαχαροπλαστείο Gerbaud), το επιβλητικό και πανέμορφο Κοινοβούλιο, την αξιόλογη λαική κλειστή αγορά (έργο του αρχιτέκτονα Άιφφελ), στην οποία μπορείτε να αγοράσετε το περίφημο σαλάμι Ουγγαρίας Pick Szegedt, κρασί κόκκινο που ονομάζεται αίμα του ταύρου, και λευκό κρασί Tokaji ξηρό ή γλυκό, η οποία βρίσκεται κοντά στη γέφυρα Szabadsag hid και ακριβώς απέναντι βρίσκεται το περίφημο ξενοδοχείο Gellert με ιαματικά λουτρά και τον ομώνυμο λόφο.

Έξοδος - Διασκέδαση

Σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης. Αν θέλετε ηρεμία μπορείτε να επισκεφθείτε το καταπράσινο νησάκι Μαργαρίτα.
Για φαγητό δειπνήστε σε μια όμορφη τυπική ουγγρική ταβέρνα με τσιγγάνικες μελωδίες. Το GUNDEL, Allatkerti krt 2 (φαγητό και τσιγγάνικα βιολιά ) είναι ένα πολύ καλό εστιατόριο, πολυτελείας.

Πολλά γραφικά εστιατόρια με ρομαντική ατμόσφαιρα, υπάρχουν και στην Καστρούπολη.

ΚΑΦΕ GERBEAUD (Ωραίο περιβάλλον, δοκιμάστε το παραδοσιακό γλυκό somloi και καλό καφέ)

ΚΑΦΕ LUKACS, διεύθυνση Andrassy ut 70

Πολλά νεανικά καφέ βρίσκονται στην πλατεία Λιστ (Ferenc Lisztter), όπου συχνάζει η νεολαία της Βουδαπέστης, όπως το café-restaurant KARMA ως τις 01.00 πμ, το Bar-restaurant CACTUS ως τις 04.00 π.μ την Παρασκευή- Σάββατο με χορευτική μουσική και άλλα.

Έπίσης πολλά καφέ,μπάρ και εστιατόρια υπάρχουν στα εμπορικά κέντρα WEST END CITY CENTER στην Πέστη και MAMMUT στη Βούδα.

Εστιατόρια και καφέ - μπαρ υπάρχουν και στην οδό Αndrassy ut.

To καλοκαίρι υπάρχουν μπαρ και clubs κοντά στη γέφυρα Petofi hid κατά μήκος του ποταμού Δούναβη (Buddha Bar, R I O , κλπ)

Σας ευχόμαστε ένα πολύ καλό και ευχάριστο ταξίδι!

Γενικές πληροφορίες για τις αγορές σας στη Βουδαπέστη

Στις μέρες μας, η Βουδαπέστη γίνεται γνωστή στους επισκέπτες ως η Μέκκα των αγοραστών. Υπάρχει ένα πλήθος από τεράστια shopping malls. Το μεγαλύτερο, και από μία αρχιτεκτονική άποψη, ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι το West End City Centre. Ωστόσο, προς έκπληξη, ο αριθμός των μικρών καταστημάτων που προσφέρουν πολυτελή προϊόντα και υπηρεσίες ξεφυτρώνουν συνέχεια σαν μανιτάρια. Υπάρχουν, για παράδειγμα, μέρη που μπορείς να αγοράσεις αντίκες, πίνακες, φίνες πορσελάνες, βιβλία από την εποχή του Νεύτωνα, ρολόγια αντίκες κ.τ.λ. Τα δύο βασικά στοιχεία της εμπειρίας του να ψωνίσεις στη Βουδαπέστη είναι το να επισκεφτείς ένα από τα market halls και να κάνεις μία βόλτα στο Ecseri Flea Market (λαϊκή υπαίθρια αγορά).

Market Halls

Central Market Hall (Nagyvasarcsarnok) | V. Vamhaz korut 1-3

Το πιο διάσημο των παλαιότερων χρόνων market hall συνδέθηκε με τον ποταμό Δούναβη με ένα τούνελ, και έτσι τα προϊόντα βρισκόντουσαν κατευθείαν στους πάγκους προς πώληση.

Hold utca Market | V. Hold utca 13


Είναι τοποθετημένο σαν ένας πολύτιμος λίθος στο κέντρο του Like Pest, και πάρα πολύ κοντά στο φημισμένο Κοινοβούλιο.

Rakoczi ter Market | VIII. Rakoczi ter 7-9

Το πιο αντιπροσωπευτικό από την καθημερινή Βουδαπέστη, το οποίο είναι και σπανίως κατακλεισμένο από τουρίστες.

Hunyadi ter Market | VI. Hunyadi ter

Από το 1897, είναι το μόνο που δεν έχει ανακαινιστεί από τις πολιτικές αλλαγές του 1990. Εδώ θα βρείτε ποικιλία ειδών πολυτελείας.

Klauzal ter Market | VII. Klauzal ter

Το πολυκατάστημα αυτό βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς Εβραϊκής συνοικίας.

Batthyany ter Market | I. Batthyany ter 5

Είναι το μοναδικό στην περιοχή Buda, που κατασκευάστηκε το 2003. Υπάρχουν καταστήματα, ωραίες καφετέριες με φανταστική θέα στην πιο φίνα συνοικία της πόλης κατά πλάτος του ποταμού Δούναβη και προς το κοινοβούλιο.

Υπαίθριες λαϊκές αγορές

Ecseri Flea Market | 1194 Nagykorosi ut 156


Μία επίσκεψη στη μεγάλη παραδοσιακή λαϊκή αγορά, είναι μία υπέροχη βόλτα και για τους Ούγγρους αλλά και για τους ξένους επισκέπτες. Από τα μέσα του 19ου αιώνα έχει βρεθεί σε πάρα πολλές τοποθεσίες και επιπλέον πάντα έξω από το κέντρο.

Budapest Flea Market | Έξω από το Petofi Hall, 1146 Zichy Mihaly ut 14


Σάββατα και Κυριακές, από τις 8 π.μ. ως τις 2 μ.μ. Εδώ υπάρχουν αρκετοί γνήσιοι έμποροι, η πλειοψηφία αρκετών χιλιάδων μικροπωλητών είναι καθημερινοί άνθρωποι που πωλούν πράγματα και προσφέρουν υπηρεσίες για μερικά φιορίνια. Μερικοί είναι πράγματι πάρα πολύ φτωχοί, και επιπλέον μία επίσκεψη στην αγορά δίνει μία ματιά σε κάποιες όψεις της ζωής της Ουγγαρίας που πολλοί τουρίστες δεν έχουν την ευκαιρία να δουν.

Κρασιά



Budapest Wine Society (Budapesti Bortarsasag) | I. Batthyany utca 59

Μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν κρασί κάθε Κυριακή από τις 12:00 -17:00.

House of Hungarian Wines (Magyar Borok Haza) | I. Szentharomsag ter 6


Αρκετών εκατοντάδων μέτρων κελιά περιέχουν 450 διαφορετικούς τύπους και ποιότητα κρασιού από 22 ιστορικές περιοχές παραγωγής κρασιού στην Ουγγαρία. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν μία κούπα κρασί στην είσοδο και έπειτα, επιτρέπεται να κάνουν μία βόλτα σε όλο το χώρο και να δοκιμάσουν πάνω από 70-80 διαφορετικούς τύπους κρασιού. Ανοιχτά: καθημερινά 12:00 -20:00

Pres Haz Wine Shop and Museum | V. Vaci utca 10


Πάνω από 300 ποιότητες κρασιού, που μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν. Υπόγειο διακοσμημένο parking, παρουσιάσεις κρασιών, βιβλία με αναφορές και αρχαιότητες συνδεδεμένες με την ωρίμανση του κρασιού. Ανοιχτά: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 -18:00 και Σάββατο 10:00-14:00.



ι.


Σας ευχόμαστε ένα πολύ καλό και ευχάριστο ταξίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: