Εγώ έτσι απλά


Ο ρόλος ενός ΟΔΗΓΟΥ και φυσικά με την συναργασία τουΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ είναι να παρουσιάζει τις ομορφιές μιας περιοχής, μιας πόλης, μιάς χώρας , και να παρέχει στον Ταξιδιώτη κάθε πληροφορία , τα αξιοθέατα και την κολτούρα καθε τόπου.

Συνεπείς προς το ρόλο αυτό και την συνεχή έρευνα προτείνουμε !! τόπους ώστε να γίνοντε οι διακοπές ποιο ποιοτικές και ποιο ευχάριστες


Στις εκδρομές μας , γινόμαστε μια οικογένεια , μια παρέα , ιδικότερα στις μέρες των εορτών , δεν υπάρχει πιο ομορφότερο να υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι και να διακρίνεις χαμόγελαστά πρόσωπα , καινούργια ατομα, νέες παρέες


Με εκτίμηση κ σεβασμό THE DRIVER +30 6977 431320-

FACEBOOK : christos deligiannidis

Twitter: christosDeligiannidis (chr1stofer)


twitter

Για Μένα - about me

Η φωτογραφία μου
THESSALONIKI, Greece
TEL: +30 6977-431320.(EMAIL christos.deligiannidis@gmail.com)...(skype: christos.deligiannidis ) face book : tripdriver or christos deligiannidis )

οι επισκέψεις αυτής τις σελίδας είναι στους - visits to this page is to

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

τα εθνικά πάρκα

η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά πλούσια φύση...

Παρά την σχετικά μικρή της έκταση, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά πλούσια φύση, με μεγάλη ποικιλία τοπίων, βιοτόπων, πανίδας, χλωρίδας και βλάστησης. Στην ηπειρωτική Ελλάδα ψηλά βουνά, χαράδρες φαράγγια και κάμποι εναλλάσσονται με ποτάμια, λίμνες και λιμνοθάλασσες, βραχώδεις ή αμμώδης ακτές, δέλτα ποταμών και παραθαλάσσιους υγρότοπους. Παρόμοια είναι η εικόνα και στη νησιωτική Ελλάδα: μικρά κα μεγάλα νησιά, ακατοίκητες βραχονησίδες και σκόπελοι προβάλλουν παντού, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Αποτέλεσμα αυτής της ποικιλομορφίας στο τοπίο, στο κλίμα και στους βιότοπους ειναι ο μεγάλος αριθμός πανίδας και χλωρίδας. Εντυπωσιακοί είναι οι αριθμοί που αφορούν την ορνιθοπανίδα: από τα 433 είδη πουλιών ολόκληρης της Ευρώπης, τα 410 συναντώνται στην χώρα μας έχουν καταγραφεί 800 είδη ενδημικών φυτών της Ελλάδας, που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη χώρα του κόσμου.

Η ανάγκη προστασίας της φύσης οδήγησε το 1938 στην ίδρση των δύο πρώτων ελληνικών Εθνικών Δρυμών, στα βουνά Όλυμπος και Παρνασσός. Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 60 χρόνια για να φτάσουν οι κηρυγμένοι με προεδρικά διαταγματα Εθνικοί Δρυμοί τους δεκατρείς.

Οι περιοχές που προστα τεύονται ως Εθνικά Πάρκα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους λάτρεις της φύσης και όχι μόνο. Ακόμη κι αν δεν είναι κανείς ειδικός, δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί από την πολυχρωμία των λουλουδιών της Οίτης. Στον Κόλπο του Λαγανά στην Ζάκυνθο γεννά τα αυγά της η θαλάσσια χελώνα caretta-caretta, ενώ στα γαλανά νερά του Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων βρίσκει καταφύγιο η χαριτωμένη μεσογειακή φώκια. Το Φαράγγι της Σαμαριάς αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Βάλτοι, λιμνοθάλασσες, καλαμιώνες και υδρόβια δάση συνθέτουν το τοπίο στο Εθνικό Πάρκο Έβρου, όπου ξεχειμωνιάζουν πάνω από 145 είδη υδρόβιων πουλιών, πάπιες, χήνες και πελαργοί.

Εθνικός δρυμός πύνδου:

http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=99&Itemid=120

Εθνικό Πάρκο Πρεσπών:

http://www.spp.gr/article_detail.asp?e_cat_serial=001003003&e_cat_id=164&e_article_id=112

Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου:

http://www.spp.gr/article_detail.asp?e_cat_serial=001003003&e_cat_id=164&e_article_id=112

Δεν υπάρχουν σχόλια: