Εγώ έτσι απλά


Ο ρόλος ενός ΟΔΗΓΟΥ και φυσικά με την συναργασία τουΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ είναι να παρουσιάζει τις ομορφιές μιας περιοχής, μιας πόλης, μιάς χώρας , και να παρέχει στον Ταξιδιώτη κάθε πληροφορία , τα αξιοθέατα και την κολτούρα καθε τόπου.

Συνεπείς προς το ρόλο αυτό και την συνεχή έρευνα προτείνουμε !! τόπους ώστε να γίνοντε οι διακοπές ποιο ποιοτικές και ποιο ευχάριστες


Στις εκδρομές μας , γινόμαστε μια οικογένεια , μια παρέα , ιδικότερα στις μέρες των εορτών , δεν υπάρχει πιο ομορφότερο να υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι και να διακρίνεις χαμόγελαστά πρόσωπα , καινούργια ατομα, νέες παρέες


Με εκτίμηση κ σεβασμό THE DRIVER +30 6977 431320-

FACEBOOK : christos deligiannidis

Twitter: christosDeligiannidis (chr1stofer)


twitter

Για Μένα - about me

Η φωτογραφία μου
THESSALONIKI, Greece
TEL: +30 6977-431320.(EMAIL christos.deligiannidis@gmail.com)...(skype: christos.deligiannidis ) face book : tripdriver or christos deligiannidis )

οι επισκέψεις αυτής τις σελίδας είναι στους - visits to this page is to

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Τα μουσεία της ελλάδας

φυλάσσεται ένας πολιτιστικός πλούτος πολλών χιλιετιών...

Στα 800 περίπου εθνικά και ιδιωτικά μουσεία που υπάρχουν στην Ελλάδα φυλάσσεται ένας πολιτιστικός πλούτος πολλών χιλιετιών, από τα ευρήματα των νεολιθικών οικισμών έως τα σύγχρονα έργα τέχνης.

Στα Αρχαιολογικά Μουσεία, τα σημαντικότερα των οποίων είναι αυτά της Αθήνας, της Ολυμπίας, των Δελφών, της Δήλου, της Σαντορίνης, του Ηρακλείου, της Πιερίας (Αρχαιολογικό Μουσείο Δίον) και της Θεσσαλονίκης, ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει τη γέννηση και την ακμή της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι κρυμμένοι θησαυροί των μικρότερων αρχαιολογικών μουσείων, όπως η συλλογή αρχαϊκών αγαλμάτων του μουσείου της Πάρου, τα μικρά ειδώλια του μουσείου του Ναυπλίου και οι χρυσές λάρνακες με τα χρυσά στεφάνια του βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου που εκτίθενται στην Βεργίνα.

Στα Βυζαντινά Μουσεία εκτίθενται μερικές από τις ομορφότερες εικόνες που έχουν ποτέ δημιουργηθεί, μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη πρωτο-χριστιανικών ναών, εξαιρετικά δείγματα ιερατικών αμφίων, αργυρά και χρυσά εκκλησιαστικά σκεύη, καθώς επίσης και μωσαϊκά, ψηφιδωτά και χειρόγραφα. Εκτός από τα μεγάλα μουσεία του βυζαντινού πολιτισμού που λειτουργούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τα Ιωάννινα και τη Ζάκυνθο αξίζει κανείς να επισκεφτεί τα καινούργια εκκλησιαστικά μουσεία της Αλεξανδρούπολης και της Σπάρτης και οπωσδήποτε τη Μονή του Οσίου Λουκά που βρίσκεται κοντά στους Δελφούς.

Τα Λαογραφικά Μουσεία φιλοξενούν τα δείγματα του λαϊκού πολιτισμού που φτιάχτηκαν από απλούς ανθρώπους από το 18ο αιώνα. Σε αυτά περιλαμβάνονται είδη αργυροχρυσοχοΐας, ξυλογλυπτικής, κεντητικής και υφαντικής, που συνήθως εκτίθενται μαζί με παραδοσιακές φορεσιές, ξύλινα αγροτικά εργαλεία, έπιπλα, κεραμικά, έργα λαϊκών ζωγράφων και είδη καθημερινής χρήσης. Παράδειγμα προς μίμηση αυτού του είδους μουσείων είναι το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο του Ναυπλίου ενώ σημαντικότατη λαογραφική συλλογή διαθέτει και το μουσείο Μπενάκη της Αθήνας.

Τα κειμήλια της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού έθνους εκτίθενται στα πολυάριθμα μικρά και μεγάλα Ιστορικά Μουσεία, από τα οποία το μεγαλύτερο είναι στην Αθήνα. Εκεί μπορεί κανείς να δει εκατοντάδες όπλα του απελευθερωτικού αγώνα έναντι των Τούρκων του 1821, εξαρτήματα από τις στολές των αγωνιστών, λάβαρα και σημαίες και έργα ζωγραφικής με θέματα εμπνευσμένα από τον ίδιο αγώνα.

Η σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα, που χρονολογείται από τότε που στον ελλαδικό χώρο έφτασαν οι πρώτοι έποικοι, γίνεται ευκολότερα κατανοητή μέσα από τα εκθέματα των Ναυτικών Μουσείων.

Άλλες κατηγορίες μουσείων που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας, τα Μουσεία Επιστημών και Τεχνολογίας, τα Εργαστήρια Καλλιτεχνών και τα Πολιτιστικά Κέντρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού της Έδεσσας, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα της Πελοποννήσου, το Υπαίθριο Μουσείο Λατομικής Τέχνης στο Διόνυσο Αττικής, το νέο Μουσείο "Παλαιόπολις" στην περιοχή Μον Ρεπό (την πρώην καλοκαιρινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας), το Μουσείο Λαδιού στη Σπάρτη, το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί του Έβρου,το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου στην Δράμα το οποίο είναι ενταγμένο και στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και το Μουσείο Απολιθωμάτων στην Επίδαυρο Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: