Εγώ έτσι απλά


Ο ρόλος ενός ΟΔΗΓΟΥ και φυσικά με την συναργασία τουΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ είναι να παρουσιάζει τις ομορφιές μιας περιοχής, μιας πόλης, μιάς χώρας , και να παρέχει στον Ταξιδιώτη κάθε πληροφορία , τα αξιοθέατα και την κολτούρα καθε τόπου.

Συνεπείς προς το ρόλο αυτό και την συνεχή έρευνα προτείνουμε !! τόπους ώστε να γίνοντε οι διακοπές ποιο ποιοτικές και ποιο ευχάριστες


Στις εκδρομές μας , γινόμαστε μια οικογένεια , μια παρέα , ιδικότερα στις μέρες των εορτών , δεν υπάρχει πιο ομορφότερο να υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι και να διακρίνεις χαμόγελαστά πρόσωπα , καινούργια ατομα, νέες παρέες


Με εκτίμηση κ σεβασμό THE DRIVER +30 6977 431320-

FACEBOOK : christos deligiannidis

Twitter: christosDeligiannidis (chr1stofer)


twitter

Για Μένα - about me

Η φωτογραφία μου
THESSALONIKI, Greece
TEL: +30 6977-431320.(EMAIL christos.deligiannidis@gmail.com)...(skype: christos.deligiannidis ) face book : tripdriver or christos deligiannidis )

οι επισκέψεις αυτής τις σελίδας είναι στους - visits to this page is to

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Γαστρονομία



μαγειρική, μοναδική και γεμάτη ζωντάνια όπως και οι κάτοικοι της χώρας...





Η Ελλάδα έχει γαστρονομική παράδοση 4.000 ετών και δεν είναι τυχαίο ότι είναι η χώρα που γέννησε τα Συμπόσια και τους Επικούρειους Φιλοσόφους.

Ο Αρχέστρατος ήταν εκείνος που το 330 π.χ. έγραψε το πρώτο βιβλίο μαγειρικής στην ιστορία, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική κουζίνα αποτελεί δείγμα πολιτισμού. Οι Έλληνες είναι εκείνοι που πρώτοι έβαλαν τα θεμέλια της γαστρονομικής τέχνης και η αυθεντική ελληνική μαγειρική, μοναδική και γεμάτη ζωντάνια, όπως οι κάτοικοι αυτής της χώρας, παντρεύει τη γεύση και το άρωμα των φρέσκων προϊόντων που παράγει η ελληνική γη και η γαλάζια θάλασσα που την αγκαλιάζει.

Η ελληνική κουζίνα βασίζεται σε αγνά προϊόντα, δροσερά και φρέσκα λαχανικά, παρθένο λάδι ελιάς, μέλι, χυμώδη φρούτα, φρέσκα ψάρια και φυσικά εξαιρετικά κρασιά και σταφύλια που ωριμάζουν κάτω από τον υπέροχο ελληνικό ήλιο και εδώ και δεκαετίες κάνει διεθνή καριέρα.

Οι επιστήμονες παγκοσμίως έχουν αναγνωρίσει την αξία της ελληνικής κουζίνας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με στόχο την μελέτη των διατροφικών συνηθειών των ανθρώπων από 7 διαφορετικές χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Σερβία, την Ολλανδία, την Φιλανδία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, ξεκίνησε στις αρχές τις δεκαετίας του 60, μια έρευνα η οποία διήρκεσε για 30 ολόκληρα χρόνια και κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι άνθρωποι που ζούσαν στις μεσογειακές χώρες και κυρίως στην Ελλάδα εμφάνιζαν το μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής σε σχέση με τους κατοίκους των υπόλοιπων χωρών.




Τα μυστικά της Υγείας και της Μακροζωϊας τα εντόπισαν στην απλή λιτή διατροφή, στην εργασία στο ύπαιθρο, στις φυσικές δραστηριότητες και αυτό το ονόμασαν Μεσογειακή διατροφή.

Η Μεσογειακή διατροφή δεν αποτελεί ένα απλό καύχημα των Ελλήνων, αλλά απόφαση μιας ομόφωνης διεθνούς επιστημονικής άποψης που υποστηρίζει ότι η παραδοσιακή διατροφή των χωρών της Μεσογείου είναι η πιο υγιεινή από όλες τις δυτικές δίαιτες.




Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και η ελληνική γαστρονομία γενικά απολαμβάνει καθημερινά παγκόσμιας αναγνώρισης και για μας πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο μεταξύ των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ο γαστρονομικός τουρισμός.

Ειδικά η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, η οινική παράδοση, η μεγάλη ποικιλία πιάτων που είναι διαφορετικά σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν, τις γευστικές καταβολές που κληρονομούνται, τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων, αποτελεί στοιχεία του πολιτισμού της χώρας μας, αλλά και κάθε περιοχής χωριστά (π.χ. κρητική διατροφή, νησιώτικη κουζίνα, μακεδονική κουζίνα, κλπ.)

Η Ε\λλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει γαστρονομικός προορισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: