Εγώ έτσι απλά


Ο ρόλος ενός ΟΔΗΓΟΥ και φυσικά με την συναργασία τουΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ είναι να παρουσιάζει τις ομορφιές μιας περιοχής, μιας πόλης, μιάς χώρας , και να παρέχει στον Ταξιδιώτη κάθε πληροφορία , τα αξιοθέατα και την κολτούρα καθε τόπου.

Συνεπείς προς το ρόλο αυτό και την συνεχή έρευνα προτείνουμε !! τόπους ώστε να γίνοντε οι διακοπές ποιο ποιοτικές και ποιο ευχάριστες


Στις εκδρομές μας , γινόμαστε μια οικογένεια , μια παρέα , ιδικότερα στις μέρες των εορτών , δεν υπάρχει πιο ομορφότερο να υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι και να διακρίνεις χαμόγελαστά πρόσωπα , καινούργια ατομα, νέες παρέες


Με εκτίμηση κ σεβασμό THE DRIVER +30 6977 431320-

FACEBOOK : christos deligiannidis

Twitter: christosDeligiannidis (chr1stofer)


twitter

Για Μένα - about me

Η φωτογραφία μου
THESSALONIKI, Greece
TEL: +30 6977-431320.(EMAIL christos.deligiannidis@gmail.com)...(skype: christos.deligiannidis ) face book : tripdriver or christos deligiannidis )

οι επισκέψεις αυτής τις σελίδας είναι στους - visits to this page is to

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Καταδύσεις - Καταδυτικά Κεντρα στην Ελλάδα


Τί είναι κατάδυση; Υποβρύχιες εξεερευνήσεις με τον απαραίτητο καταδυτικό εξοπλισμό και τη συνοδεία έμπειρου εκπαιδευτή - δύτη.

Ο άνθρωπος εξασκεί την ελεύθερη κατάδυση εδώ και χιλιάδες χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται από τα ευρήματα που ανακαλύπτονται σε ανασκαφές, αλλά και από τις απεικονίσεις δυτών σε αρχαίες τοιχογραφίες.

Στην αρχαία Ελλάδα οι ελεύθεροι δύτες ήταν κυρίως σφουγγαράδες ή στρατιώτες, όπως ο Έλληνας Σύλλας (γύρω στο 500 π.Χ) που βούτηξε από ένα πλοίο Περσών κατακτητών και παρέμεινε κάτω από το νερό με την βοήθεια ενός στενόμακρου καλαμιού ως αναπνευστήρα, πριν αναδυθεί μετά από ώρες για να προειδοποιήσει τους συντρόφους του για την επικείμενη επίθεση των εχθρών. Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης, αναφέρει επίσης πως στην πολιορκία της Τύρου, το 332 π.Χ., ο Μέγας Αλέξανδρος καταδύθηκε με ένα "στρογγυλό λεπτό βαρέλι φτιαγμένο εξ' ολοκλήρου από γυαλί" το οποίο ρυμουλκύθηκε στην θάλασσα και το κατέβασαν κάτω από το νερό.

Η επιθυμία του ανθρώπου να εξερευνήσει τον βυθό τριγυρίζει πάντα στο μυαλό του, αλλά μέχρι οι άνθρωποι να βρουν ένα τρόπο να αναπνέουν κάτω από το νερό, κάθε κατάδυση ήταν αναγκαστικά μικρής διάρκειας και επικίνδυνη.

Τον 16ο αιώνα οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν καταδυτικά σκάφη, ενώ τον 19ο αιώνα, η τεχνολογική ανάπτυξη έκανε δυνατό για τον άνθρωπο να μένει κάτω από το νερό για αρκετό χρόνο. Παρολαυτά, η επανάσταση στην κατάδυση έγινε το 1943, όταν ο Γάλλος ωκεανογράφος Ζακ Υβ Κουστώ και ένα Παριζιάνος μηχανικός, ο Εμιλ Γκανιάν, έγραψαν ιστορία με το “Aqua Lung”, έναν ρυθμιστή με απλό σχεδιασμό και συμπαγή κατασκευή που αποτέλεσε μια αξιόπιστη μονάδα για την αθλητική κατάδυση.

Υπάρχουν τέσσερις μέθοδοι κατάδυσης: η κατάδυση με κράτημα της αναπνοής (ελεύθερη κατάδυση), η κατάδυση με βαθυσκάφος, η κατάδυση με συμπιεσμένο αέρα που παρέχεται από την επιφάνεια, και η αυτοκατάδυση.

Οι Έλληνες εκπαιδευτές με τους βοηθούς τους έχουν μεγάλη πείρα και γνώσεις για την υλοποίηση των προγραμμάτων καταδύσεων. Τα πλήρως οργανωμένα καταδυτικά κέντρα και σχολές -με εξοπλισμό των καλύτερων εργοστασίων καταδυτικού υλικού- προσφέρουν σίγουρη απόλαυση και άνεση για τον επισκέπτη που επιθυμεί να κάνει μαθήματα κατάδυσης ή/και οργανωμένες καταδύσεις στα ακίνδυνα και διαυγέστατα νερά της χώρας μας στην Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο, Σύρο, Ρόδο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κρήτη, Λευκάδα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Αθήνα, και σε πολλές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Που μπορώ να κάνω καταδύσεις;

• Ιόνια - Κέρκυρα, Παξοί, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα

• Κυκλάδες - Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Μήλος, Σύρος, Τήνος

• Πελοπόννησος - Καλαμάτα, Λουτράκι, Κιάτο, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη

• Δωδεκάνησα - Ρόδος, Κώς, Πάτμος, Λέρος, Κάλυμνος, Κάρπαθος

• Λέσβος

• Χίος

• Εύβοια - Χαλκίδα

• Πάργα - Σίβωτα

• Μακεδονία - Χαλκιδική, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη

• Θράκη - Καβάλα

• Κρήτη

• Αττική, Νησιά Αργοσαρωνικού

Και σε άλλα μέρη της Ελλάδας

Πότε μπορώ να κάνω καταδύσεις;

Όλο το χρόνο

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στα προγράμματα καταδύσεων είναι η γνώση κολύμβησης, σωματική και ψυχική υγεία.

Τί πρέπει να έχω;

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας μαγιό και αντιηλιακό

Εξοπλισμός

Όλος ο εξειδικευμένος εξοπλισμός περιλαμβάνει ισοθερμική στολή, μάσκα, μπουκάλες, βαρίδια, βατραχοπέδιλα, ρυθμιστή πλευστότητας, ρυθμιστή αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: