Εγώ έτσι απλά


Ο ρόλος ενός ΟΔΗΓΟΥ και φυσικά με την συναργασία τουΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ είναι να παρουσιάζει τις ομορφιές μιας περιοχής, μιας πόλης, μιάς χώρας , και να παρέχει στον Ταξιδιώτη κάθε πληροφορία , τα αξιοθέατα και την κολτούρα καθε τόπου.

Συνεπείς προς το ρόλο αυτό και την συνεχή έρευνα προτείνουμε !! τόπους ώστε να γίνοντε οι διακοπές ποιο ποιοτικές και ποιο ευχάριστες


Στις εκδρομές μας , γινόμαστε μια οικογένεια , μια παρέα , ιδικότερα στις μέρες των εορτών , δεν υπάρχει πιο ομορφότερο να υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι και να διακρίνεις χαμόγελαστά πρόσωπα , καινούργια ατομα, νέες παρέες


Με εκτίμηση κ σεβασμό THE DRIVER +30 6977 431320-

FACEBOOK : christos deligiannidis

Twitter: christosDeligiannidis (chr1stofer)


twitter

Για Μένα - about me

Η φωτογραφία μου
THESSALONIKI, Greece
TEL: +30 6977-431320.(EMAIL christos.deligiannidis@gmail.com)...(skype: christos.deligiannidis ) face book : tripdriver or christos deligiannidis )

οι επισκέψεις αυτής τις σελίδας είναι στους - visits to this page is to

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Δρόμοι Κρασιού - Κτήματα Οινοποιία


ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.

σε αμπελώνες κυκλωμένους από ειδυλλιακά τοπία ευλογημένα με ένα προνομιούχο κλίμα...

Στην όμορφη Μακεδονική γη, εκεί που η φύση και οι άνθρωποι συνυπάρχουν αρμονικά, σε αμπελώνες κυκλωμένους από ειδυλλιακά τοπία ευλογημένα με ένα προνομιούχο κλίμα, παράγεται σε αφθονία, ο οίνος, βασικό και πανταχού παρόν στοιχείο της Ελληνικής κουλτούρας.

"Οι Δρόμοι κρασιού της Μακεδονίας", δημιουργήθηκαν από τις συντονισμένες προσπάθειες των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Μακεδονίας, και αποτελούν ένα πρωτοποριακό σχέδιο που περιλαμβάνει δρόμους κρασιού που ξεκινούν από τον επιβλητικό Όλυμπο στην Βυζαντινή Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική, από το συνοριακό χωρίο του Αμύνταιου μέχρι την μακρινή Θράκη.

Στοχεύοντας στην αναζήτηση λύσεων προσαρμοσμένων σε αγροτικές περιοχές, το πρόγραμμα αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη και υλοποίηση ανάλογων προοδευτικών ενεργειών για οινοπαραγωγικές περιφέρειες μέσω της ίδρυσης λαογραφικών μουσείων, την έκδοση βιβλίων και την διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία, τις τοπικές γιορτές τα έθιμα και την ελληνική παράδοση.

Επιχειρώντας ένα πολύπλευρο σχέδιο με την υποστήριξη του Κοινοτικού Προγράμματος Leader II, η Ε.Ν.Ο.Α.Μ. συμβάλει στην ανάπτυξη μιας οικολογικής εκπαίδευσης μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων όπως; χαρτογράφηση τουριστικών διαδρομών της Μακεδονίας, καθορίζοντας τα σημεία οικολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, εκπαίδευση επαγγελματιών που σχετίζονται με το κρασί (εστιατόρων, ξενοδόχων, ειδικών ξεναγών κλπ.), συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς και επιχειρήσεις του χώρου, χορηγίες σε γαστρονομικά και πολιτιστικά δρώμενα και συνέδρια, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό προωθώντας τα τουριστικά προϊόντα των Δρόμων του Κρασιού.

Αρχαιολογικοί χώροι, εκκλησίες, μοναστήρια, μουσεία και πολλές περιοχές πολιτιστικής σπουδαιότητας αποτελούν το υπόβαθρο, μαζί με τα εστιατόρια των δρόμων του κρασιού, τις ταβέρνες, τα ουζερί και τα ξενοδοχεία, για την γνωριμία με την Μακεδονική γη, τα προϊόντα της και την παράδοσή της.

Το κρασί, όντας ένα πολύτιμο στοιχείο με μεγάλη διατροφική αξία για την φυσική και ψυχική κατάσταση, έχει παίξει ένα βασικό ρόλο στην κοινωνική ζωή των Ελλήνων από τα προϊστορικά χρόνια. Αυτό το θείο δώρο της Μακεδονικής γης είναι αναπόσπαστο κομμάτι την Ελληνικής ιστορίας, της τέχνης και της παράδοσης.

Όλοι εσείς οι λάτρεις του κρασιού, αιχμάλωτοι της μαγικής έλξης του οίνου και της παράδοσης, είστε προσκεκλημένοι να επισκεφθείτε και να ακολουθήσετε τα μαγευτικά μονοπάτια των Δρόμων Κρασιού της Μακεδονίας.

Τα μέλη οινοποιίες που συμμετέχουν στους Δρόμους του Κρασιού της Μακεδονίας είναι:

1. Αιδαρίνης Χρίστος, Οινοποιία (Γουμένισσα)

2. ΕΑΣ Αμυνταίου (Ένωση Αγροτικών

Συνεταιρισμών)

3. Κτήμα Γεροβασιλείου (Επανωμή)

4. Οινοποιία Δαλαμάρα (Νάουσα)

5. Κτήμα Κατσαρού (Κρανιά Λάρισας)

6. Σ. Κεχρής & ΣΙΑ Ο.Ε. (Καλοχώρι Θεσ/νίκης)

7. Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Α.Ε. (Δράμα)

8. Θ. Λιγάς Ε.Π.Ε., (Γιαννιτσά)

9. Α. Μπαμπατζίμ Ο.Ε. (Αγχίαλος-ΟΣΣΑ)

10. Μπουτάρη Α.Ε., (Νάουσα - Γουμένισσα)

11. "Κτήμα Καρρά", Πόρτο Καρράς ΑΤΤΒΕ

(Σιθωνία Χαλκιδικής)

12. Ε. Τσάνταλης Α.Ε. (Ραψάνη, Νάουσα,

Αγιος Παύλος Χαλκιδικής)

13. Κτήμα Χρυσοχόου, Ι & Ε. Χρυσοχόου Ο.Ε. (Νάουσα)

14. Κτήμα Φούντη (Νάουσα)

15. Κτήμα Κυρ - Γιάννη Α.Ε. (Νάουσα)

16. Βεγορίτις Α.Ε., (Άγιος Παντελεήμονας Αμύνταιο)

17. Vaeni Naoussa ΑΑΟΣ (Νάουσα)

18. Κτήμα Βογιατζή (Βελβέντο Κοζάνης)

19. Κτήμα Τέχνη Οίνου, Μικροχωριού (Δράμα)

20. Κτήμα Διαμαντάκου (Νάουσα)

21. Μαρώνεια Α.Ε. (Ροδόπη)

22. Κτήμα Τάτση (Γουμένισα)

23. Κτήμα Αλφα (Αμύνταιο)

24. Κτήμα Μανωλεσάκη (Αδριανή Δράμας)

25. Οινοπεδιον Α.Ε. (Κοκκινοχώρι Καβάλας)

26. Κτήμα Παυλίδη (Δράμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: